GONGBADEN

  De Gong is het meest complete en krachtige instrument om jezelf als ‘instrument’ te laten ‘stemmen’. Hij heeft het grootste harmoniserende effect van alle bestaande instrumenten die we kennen. In het trillingsveld van de gong, lost je lichaam en uiteindelijk je denkgeest op en kun je je overgeven aan de wezenlijke innerlijke stilte die je uiteindelijk bent.
     

De Heilige Ruimte
De gong wordt veelal beschouwd als het symbool dat verwijst naar de Heilige Ruimtedie er altijd binnen onszelf is. Men noemt dit ook wel; het Absolute, de Stilte, de Bron, het Zelf. De klanken van de gong kunnen je de mogelijkheid geven om je gedachten te doorbreken, en je aandacht te verleggen naar wat nu werkelijkheid is. De klank die de Gong zal uitstralen, zal je misschien aan een ervaring herinneren, die je vergeten was: ook jij bent zoals de Gong, een trillend wezen, en bij het aanslaan bereikt de Gong zijn hoogtepunt aan betekenis en absorptie. Op dit moment beleven we, onze heel vroeg in het moederlichaam ontwikkelde tastzin als complete “luisterzin”.

Bij een Gong-Bad resoneert de energie en trilling van de gongklank onder andere door in het zenuwstelsel waardoor lichaam en geest zich openen en het ego gepasseerd kan worden. Je versmelt met alles om je heen en de ‘Ik Ben’ openbaart zich als je persoonlijke thuis. Daarom beleven mensen een gongbad vaak als een mystieke ervaring, waarna men zich nieuw geordend en opgeladen voelt. Zo ervaar je innerlijke Stilte en voel je weer verbonden met jezelf, met andere mensen en de natuur.

Kosten: € 27,50 Duur: 30 minuten

Praktische informatie:

  • Draag gemakkelijke kleding tijdens het Gongbad.
  • Drink na afloop veel water om vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.
  • Een gongbad kan nog lang doorwerken, soms dagen.

Alle afspraken worden telefonisch gemaakt, 0592 501740, of vul het contactformulier in.

 

Gratis Gong-Meditaties
op zaterdag 2 december 2017

Op deze zaterdag geven wij weer een serie gratis Gongmeditaties in Studio KlankKleur op de Hoofdstraat 8 te Grolloo.

Deze meditaties zijn op vrije inloop dus je hoeft je hier niet voor in te schrijven.  Verder hoef je ook geen matje of meditatiekussen mee te nemen.

De tijden van deze gratis Gongmeditaties op die dag zijn: 10.30 uur - 11.30 uur - 13.30 uur en 14.30 uur.


Volle Maan-Gongmeditaties
Samen een stil uur mediteren op zachte klanken van verschillende gongs en andere klankinstrumenten.

Aanvang: 20.00 uur
Kosten: € 5,= incl. thee/koffie.

Je hoeft geen matje of meditatiekussen mee te nemen.

De geplande data voor 2018:
2 Jan.    
31 Jan.
2 Maart
31 Maart
30 April
29 Mei
28 Juni
27 Juli
26 Aug.
25 Sept.
24 Okt.
?? Nov.
?? Dec.

omhoog