ERIK KARSEMEIJER - BIOGRAFIE

Studio KlankKleur wordt geleid door musicus, docent en klanktherapeut Erik Karsemeijer. Vanuit een klassieke achtergrond en de vele omzwervingen in de jazz- en geïmproviseerde muziek ontwikkelde hij zich tot een gevraagd multi-instrumentalist en boventoonzanger.

In de 80 en 90er jaren was hij werkzaam als percussionist bij diverse muziekformaties, bands en orkesten, als mede als studiomuzikant voor radio- en tv-producties. Naast het bespelen van Zuid Amerikaans, Afrikaans en Aziatisch slagwerk treedt hij ook op als improviserend vocalist met als specialisatie Boventoonzang. Na regulier muziekonderricht bekwaamde hij zich verder in muziekmeditatie en intuïtief musiceren bij de Duitse Zen-leraar Michael Vetter.

1995 – Oprichting eigen Opleidingsinstituut ‘Studio KlankKleur’
2001 – Certificering HBO studie Psychotherapist ER (ECP-registratie) en verdiept zich vanuit het sjamanistisch wereldbeeld, in de relatie tussen klank en vorm.
2003 – Certificering Klankmassage-Therapie en docentschap Peter Hess –Instituut in Duitsland, en sinds
2007 geautoriseerd om deze methodiek in Nederland te doceren.

 

Erik geeft boventoonzangles en muziekmeditatie via verschillende instanties; Concerten met gongs, klankschalen en boventoonzang, Verzorgen van seminars over de helende kwaliteiten van klank aan o.a.: muziekscholen, yogascholen, hospices, spirituele scholen en culturele instellingen.

Solo-Boventoon-concerten en concert-lezingen op locaties in de Benelux. Concerten ‘Morphic  Noise’ met Ernst Osterveld, componist, hybride instrumentalist. Optredens met traditionele Latin-Musicgroep ‘AbandA’. Concerten met de 7-mans Jazz-formatie ‘WestEndJ’ uit Dwingeloo.

Drijft voorts een praktijk voor Klankmassage-therapie volgens de methodiek Peter Hess*. Waar via individuele sessies kan worden gewerkt aan stressreductie bij overspanning, traumaverwerking en burn-out-problematiek.

Zie voor meer informatie bij Klankconsult.

Contact: stuur ons een mail