ERIK KARSEMEIJER - BIOGRAFIE

In 1946 geboren in Hilversum, Nederland - Musicus, docent en klanktherapeut  Vanuit een klassieke achtergrond, door studie viool en trombone, en vele omzwervingen in de jazz- en geïmproviseerde muziek, ontwikkeld tot multi-instrumentalist en boventoon-kunstenaar.

Hilversumse Muziekschool
Werkzaam als inspeciënt bij de NOS-televisie.
1980 – 1984 Studiomusicus en programmamaker voor NOS- en platenproducties.
1983 – 1988 HBO Studie Ericksoniaanse Hypnotherapie en NLP - ITH Amsterdam
Gastdocentschap Jungiaans Opleidingscentrum SUW Nijmegen

In de ’80 en ’90er jaren werkzaam als percussionist bij diverse muziekformaties, orkesten en als studiomuzikant. Bespeelt veel traditionele instrumenten uit Zuid Amerika, Afrika en Azië treedt ook op als improviserend vocalist met als specialisatie boventoonzang. Volgde een 4-jarige studie in muziekmeditatie en Zijnservaring bij de Duitse Zen-leraar Michael Vetter.

1995 – Oprichting eigen Opleidingsinstituut ‘Studio KlankKleur’
2001 – Certificering HBO studie Psychotherapist ER (ECP-registratie) en verdiept zich vanuit het sjamanistisch wereldbeeld, in de relatie tussen klank en vorm.
2003 – Certificering Klankmassage-Therapie en docentschap Peter Hess –Instituut in Duitsland, en sinds 2007 geautoriseerd om deze methodiek in Nederland te doceren.

 

Geeft sinds 1995 boventoonzangles en muziekmeditatie via verschillende instanties; Concerten met gongs, klankschalen, percussie en boventoonzang, Verzorgen van seminars over de helende kwaliteiten van klank aan o.a.: muziekscholen, new age centra, yogascholen, instanties voor mentaal en fysiek gehandicapte mensen, hospices, spirituele scholen en culturele instellingen.

Uitzendingen voor radio en tv programma’s.
Studio-opnames voor CD producties voor uiteenlopende projecten.
Vertellingen in woord en klank, met schrijver Hans Hagen, scholen, bibliotheken en theaters.

Solo-Boventoon-concerten en concert-lezingen op locaties in de Benelux.
Duo-concerten met Martin Tervoort, saxofoons, basklarinet. ‘Duo Pogen’.
Concerten ‘Morphic Noice’ met o.a. Ernst Osterveld, componist, hybrid instrumentalist.

Werkt zowel met groepen als individueel aan stem- en klankbewustzijn. Drijft een praktijk voor Psycho- Klanktherapie betreffende hulp d.m.v. stressreductie bij overspanning, traumaverwerking en groeiprocessen.

Zie voor meer informatie bij Klankconsult.

Contact: info@klankkleur.nl